קטגוריות
חלבי עוגות גבינה

עוגת גבינה שתצליח לכם

כרמלה כרמלה
עוגת גבינה שתצליח לכם
המתכון מאת – כרמלה כרמלה
האפיה על רשת התנור.
לשמן תבנית 24 עמוקה/גבוה קפיצית/מתפרקת/סיר ג’חנון
לחמם תנור 160 מעלות
המרכיבים-
לבסיס העוגה-
כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר
75 גרם חמאה רכה
כפית ת.וניל
1 ביצה קטנה
לתערובת גבינה –
קילו גבינה 9% מסוננת במסננת משי.(לסנן מנימום שעתיים מחוץ למקרר -אפשר לשים נייר סופג במסננת רגילה )
גביע 200 מ”ל שמנת חמוצה
7 חלמונים
גרידת לימון
רבע כוס סוכר
2 כפות קמח תופח אוסם
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
לטרוף את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה.
7 חלבונים
כוס סוכר.(מי שאוהבת מתוק אפשר כוס וחצי)
אופן ההכנה –
תחתית –
לשמן דפנות התבנית ולרפד תחתית עם נייר אפיה.
ללוש לבצק חלק.  לרדד עיגול בגודל התבנית ולהניחו בתבנית.
לאפות 10 דקות בחום 160 טורבו מעלות עד להזהבה.
להוציא מהתנור לצינון.
להשרות במים רצועות עיתון בגובה תבנית העוגה,לאחר סיום הכנת בלילת העוגה לעטוף עם עיתון רטוב את דופן התבנית.
להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים.
תערובת גבינות:
להכניס לקערה גדולה
קילו גבינה 9% מסוננת במסננת משי.(לסנן מנימום שעתיים מחוץ למקרר)
1 שמנת חמוצה
7 חלמונים
גרידת לימון
רבע כוס סוכר
2 כפות קמח תופח אוסם
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
לטרוף את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה.
7 חלבונים
כוס סוכר.(מי שאוהבת מתוק אפשר כוס וחצי)
להקציף חלבונים עד היווצרות קצף, לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה , לקצף יציב כמו יוגורט (לא נוקשה).
להכניס לקערת הגבינות 1/3 מהקצף ולערבב עם מטרפה לבלילה חלקה, שוב להוסיף עוד שליש קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את השליש האחרון ולקפל בתנועות עטיפה.
לשפוך את התערובת לתוך התבנית.
לדפוק את התבנית על השיש ליישור העוגה.
לאפות בטורבו 120 מעלות כשעתיים או עד שהעוגה אינה רוטטת.
לכבות תנור ולהשהות את העוגה בתנור כשעה .
לאפות על רשת.
כל  אחת והתנור שלה.
בהצלחה!
כרמלה כרמלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version