זהירות!
זה ממקרקר
קרקרים ביתיים ופיצוחיים שכייף להכין בבית.
שילוב של שלל גרעינים עם תערובת נוזלית שמאחדת את כל המרכיבים יחד.
אומנם הרכיבים בריאים וללא גלוטן, אך התוצר הוא לא דל שומן.
את המתכון הנפלא הזה משתפת-
Naomi Yedidya
מספר המלצות:
* ממליצה להפריד את המצרכים היבשים הרטובים בקערות נפרדות ורק לאחר מכן לאחד אותם.
** כל הגרעינים הם טבעיים (לא כאלה שכבר עברו קלייה)
*** תערובת הבלילה היא ל- 2 תבניות של תנור ברוחב 60 ס”מ (תנור סטנדרטי), אין טעם להכין כמות קטנה מזו, כי הקרקרים יגמרו מהר יותר ממה שתחשבו.
המרכיבים-
מצרכים יבשים:
1/3 כוס זרעי צ’יה
1/3 כוס גרעיני דלעת
1/3 כוס שומשום
3/4 כוס גרעיני חמניות
3/4 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס קורנפלור או קמח טפיוקה
2 כפיות סוכר חום
כפית וחצי מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (לא חובה)
1/4 כפית צילי חריף (לא חובה)
מצרכים רטובים:
כוס וחצי מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית מכל סוג
אופן ההכנה-
1. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה אחת ואת כל החומרים הרטובים בקערה נוספת.
3. מאחדים את החומרים של 2 הקערות ומערבבים למשך דקה. לא להבהל, התערובת נוזלית, היא תספח את הנוזלים ותתייבש בתנור.
4. מרפדים את התבניות התנור בנייר אפיה ויוצקים חצי מהתערובת לכל אחת מהתבניות.
5. בעזרת לקקן משטיחים את הבלילה לקבלת משטח אחיד ודק.
6. אופים 40-45 דקות על טמפרטורה של 140 מעלות בטורבו (ליצירת אפיה אחידה, יש לסובב את התבניות ולהחליף ביניהן במיקום בתנור) עד לייבוש מוחלט של התערובת. במידה ואתם מרגישים שהתערובת לא יבשה מספיק, תשאירו בתנור עוד כמה דקות (החום שונה מתנור לתנור)
7. מצננים היטב ושוברים לחתיכות בגודל הרצוי לכם.
8. שומרים בקופסא אטומה
תגובה אחת על “זהירות! זה ממקרקר- קרקר בריאות מטורףף”
זרעי הפשתן צריך לטחון ? או שאפשר להשתמש כמו שהם ?