סופריטו קציצות סיר של פעם בחיים
סופריטו קציצות בשר ברוטב – אילנית כרבי
המרכיבים-
לתערובת הבשר-
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים
תפוח אדמה בינוני מגורד
פטרוזיליה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה,מלח, פלפל
מעט ראס אל חנות או כמון
תבלין פילדלפיה ומעט זנגוייל- לא חובה
לרוטב –
3 בצלים
כף סילאן
טריאקי
כמון
מרק כוף
פלפל שחור
תפוחי אדמה
אופן ההכנה –
תערובת הבשר –
מערבבת הכל ונותנת לזה מנוחה של כחצי שעה לאחר מכן קורצת עיגולים ומטגנת בשמן עמוק. מטגנת תפוחי אדמה .
לרוטב-
בסיר רחב מטגנת בצלים חתוכים לרבעים , כשזה זהוב
מוסיפה סילאן ,כף טריאקי ומעט כמון.
מערבבת ומורידה את האש עד שהבצל מגיר נוזלים.
מוסיפה כוס מים רותחים עם כף מרק עוף.
מערבבת ומוסיפה את הקציצות ותפוחי אדמה .
מפזרת פלפל שחור גרוס ומבשלת על אש נמוכה כחצי שעה .
מנה היסטרית
7 תגובות על “סופריטו קציצות אבל ממש מיוחדות – סיר של פעם בחיים ”
האם אפשר בלי לטגן קודם את הקיצוץ?
איפה האורז משתלב?
מניסיון שלי עם קציצות, עדיף לטגן ואז לבשל כי רק בצורה הזאת הקציצות יוצאות רכות כמו חמאה.
הטיעון, אפילו חלקית מייצב אותן. עושה כך שנים.
נשמע מתכון מנצח !
מכינה את זה כל הזמן. אין צורך בטיגון. פשוט יוצרים כדורים מתערובת הבשר ומבשלים ברטב.
האם אפשר לאפות את הקציצות ותפו״א בתנור אפייה קצרה במקום לטגן ?
נראה טוב אבל זה לא סופריטו (מטוגן ) .
סופריטו זה כל מה שמטגנים קודם ואז מוסיפים לסיר לבישול.
תודה מתכון טעים .