עוגת סולת – מתכון שלי
עוגה רכה וספוגה בסירופ
תענוג אחד גדול !!!
משתפת מתכון – תמי מורד
המרכיבים-
קורט מלח
4 ביצים שלמות ללא הפרדה
3/4 כוס סוכר – אפשר חצי
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
כוס וחצי סולת
חצי כוס קוקוס
כוס קמח
1 אבקת אפיה
כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה-
מקציפים במיקסר את הביצים עם קורט מלח ומוסיפים את הסוכר וסוכר הוניל בהדרגה עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה (בערך 4-5 דקות), מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה, סולת, קוקוס, קמח, אבקת אפיה ולבסוף את מיץ התפוזים לעוד כמה שניות.
משמנים תבנית (מלבנית בינונית ) שופכים את הבלילה ומפזרים חצאי שקדים לאורך כל העוגה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (אפיה רגילה לא טורבו), למשך כ-45 דקות.
נועצים קיסם ואם הוא יבש העוגה מוכנה.
איך שהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה סירופ שהוכן לפני:
כוס וחצי סוכר, כוס מים, 2 סוכר וניל ומיץ מחצי לימון טרי.
מפזרים מיד קוקוס