קטגוריות
Uncategorized צמחוני

קיש ברוקולי מהפנט – טעים בטירוףף

מתכון לקיש ברוקולי מעלף
מאת ליז תורג’מן
המרכיבים
לבצק
2 כוסות קמח
כפית מלח
חצי כפית סוכר
175 גר חמאה
ביצה
המלית –
2 בצלים
שום
שמנת לבישול
3 ביצים
חבילה ברוקולי מופשר
 200 גר קובייה בולגרית או צפתית
2 כפות גרנה פדנו
מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
בצק –
נכניס למעבד  קמח , מלח
 וסוכר עם החמאה.
נעבד עד לפירורים בפולסים קצרים ונוסיף ביצה  נערבב עד שנקבל כדור בצק חלק.
נקמח קצת את השיש נרדד את הבצק לגודל הרינג או התבנית .
 נהדק את הצדדים של הבצק גם לשוליים.
עם מזלג לחורר את הבצק מעט.
 להכניס למקפיא לחצי שעה.
בנתיים נכין את המלית-  קודם נטגן 2 בצלים עד הזהבה יפה
בקערה נטרוף 3 ביצים
נוסיף  שמנת לבישול , כפית שום כתוש מלח פלפל שחור חבילה מיני ברוקולי מופשר, את הבצל ובולגרית רכה נפורר עם הידים נוסיף 2 כפות גבינה גרנה פדנו ( פרמזן ) מעט אגוז מוסקט לערבב בעדינות.
ממשיכים עם הבצק מחממים תנור ל180 מעלות חום עליון תחתון
שהתנור חם אופים את הבצק 15 דקות מצננים.  שופכים את המלית ושוב אופים לעוד 40 דקות עד שהכל משחים יפה באהבה ממני ליז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version