עוגת גבינה פשוט משגעת
טעימה בטירוף
רכה ונימוחה
מאת – ליטל זבונט מימון
טיפים שלי –
בכדי שהעוגה לא תשבר למעלה , חשוב לפתוח את התנור להוצאת האדים לפחות 3 פעמים במהלך האפייה.
חשוב בסוף האפייה לפתוח לשחרור אדים ולהשאירה בתוך התנור לעוד חצי שעה.
לאחר שמתקררת ניתן להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת
תבנית מלבנית בינונית – אפשר בפיירקס או 26 עגולה.
מאת –
המרכיבים-
7 ביצים
כוס וחצי סוכר(אפשר ורבע)
שקית סוכר וניל
750 גר’ גבינה לבנה
גביע שמנת של פעם
5 כפות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה –
נפריד ביצים.
נקציף חלבונים עם כוס סוכר.
נקציף בקערה אחרת את החלמונים עם הסוכר שנשאר ונוסיף את הגבינות,שמנת,וניל וקורנפלור עם אינסטנט.
נערבב לבלילה חלקה.
נעביר ב- 3 פעימות את הקצף ונקפל בזהירות לתערובת חלקה.
נעביר לתבנית משומנת בחמאה .
תנור מחומם על 160 מעלות לא בטורבו.
תבנית מים לשים למטה.
אפייה של חצי שעה.
לאחר מכן פותחים את התנור משחררים קצת את האדים ומורידים ל- 150 לעוד 45 דקות.
סוגרים תנור פותחים להוצאת האדים ,סוגרים ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור .
אחר כך להכניס לקירור.
3 תגובות על “רכה ונימוחה – עוגת גבינה טעימה בטירוף”
תודה על מתכון אני יכין אותו לשבת
הכנתי את העוגה גבינה בתבנית עגולה.בדיוק לפי ההוראות העוגה יצאה גבוה לא נפלה וטעימה בטרוף צפתי בנוסף בשמנת מתוקה צלמתי את העוגה אולם אני לא יודעת איך מעבירים לך את התמונה. רוצה שוב להגיד לך תודה על המתכונים הנפלאים וטעימים. שבת שלום
התבנית שהשתמשת בה מפיירקס או אחר?
האם הוספת נייר אפייה להגבהה?
יש לי תבניות 26 אך לא גבוהות במיוחד,ועוגת גבינה בדרכ תופחת בזמן האפייה ויכולה לגלוש