לחמניות עננים רכות לבית הספר
מתכון שלי ללחמניות ענן 🥰
מאת – נורית סבטון
המרכיבים-
1200 גרם קמח לבן
2 כפות ושליש שמרים יבשים
חצי כוס סוכר לבן
כף סילאן
2 שליש כוס שמן
1 ביצה
כף שטוחה מלח
2 -3 כוסות מים
אופן ההכנה –
לערבב את המרכיבים ולבסוף לשפוך מים בהדרגה .
אפשר במיקסר .
ללוש עד שמקבלים בצק רך ונעים.
לרסס שמן זית ולכסות .
להתפיח שעה וחצי .
לקמח את הבצק הרך ולחלק ל 4 כדורים לקמח .
לרדד כל חלק לצורת מלבן ולקפל לקיפולים .לא לגלגל לקפל ! לחתוך כול חתיכה עם חותכן ל 4 עד 5 חתיכות .
להניח בתבנית לרסס מעט שמן זית
להתפיח כחצי שעה .
לערבב ביצה עם דבש בנדיבות עם מעט מלח למרוח מעל ולפזר שומשום לבן ,
לאפות כ 30 דקות 185 מעלות .
להעביר לתבנית קרה עם נייר סופג ומיד לכסות במגבת גדולה . לאחר שמצטננות מכניסה להקפאה .
מושלמות , טעימות , רכות , מנחמות