קטגוריות
Uncategorized

לא סתם קובה אדומה – קובה כשרה לפסח

 

Inbal Nissim
לא סתם קובה אדום
קובה כשר לפסח מקמח מצה רך טעים והכי חשוב קל להכנה
מאת – Inbal Nissim
המרכיבים-
למלית:
קילו בשר טחון
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
מלח פלפל שחור גרוס
מרק עוף
אני מוסיפה מעט קינמון
לבצק:
1 שקית קמח מצה
3 ביצים
רבע כוס שמן
מים לפי הצורך
כפית מלח
למרק –
בצל סגול חתוך לעיגולים דקים
 2 כפות סוכר
2-3  סלק חתוך/ מגורד
חופן עלי סלרי קצוצים
מלח /פלפל /מרק עוף/ חצי לימון או מלח לימון
כל אחת מה שמעדיפה ומלח ובסוף להוסיף קצת שמן .
אופן הכנה –
לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף את הבשר טחון ולפורר עם מזלג להוסיף את התבלינים והירק הקצוץ ולטגן היטב עד שכל הנוזלים יספגו
בקערה לשפוך את הקמח מצה הביצים שמן מלח ומים לפי הצורך הבצק צריך להיות נוח לעבודה לתת לו מנוחה לפחות 10 דקות
למרק
בצל סגול חתוך לעיגולים דקים לאדות מעט שמן , עם 2 כפות סוכר להוסיף סלק חתוך/ מגורד ,עלי סלרי קצוצים
מלח ,פלפל ,מרק עוף, חצי לימון סחוט או מלח לימון
מים ומלח ובסוף להוסיף קצת שמן .
הכנת בצק –
בקערה לשפוך את הקמח מצה הביצים שמן מלח ומים לפי הצורך הבצק צריך להיות נוח לעבודה לתת לו מנוחה לפחות 10 דקות
לקרוץ כדור מהבצק ולפתוח על כף היד למלא עם כף בשר ולסגור הסגירה קלה גם אם נשבר בעזרת גלגול הכל מסתדר להניח את הקובה על משטח .
לזרוק את הקובה למרק הרותח ולחכות שהקובה יצוף זמן הבישול של הקובה עצמו במרק 7 דקות לא יותר שלא יתפרקו
הדבר היחידי שלא בריא בקובה זה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו אכלתי 5
בהצלחה חג שמח וכשר לכל עם ישראל אמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version