קטגוריות
חגים חלבי

קיש מדהים בטעמו בשילוב נהדר שכדאי לכם לנסות

Ilanit Faragi
קיש בטטה ופטריות מעלף
מאת – Ilanit Faragi
תבנית: 26′ מתפרקת
המרכיבים – 
בצק פריך מלוח קנוי מופשר
לרויאל :
שמנת 15%
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
למילוי:
בטטה גדולה
4 פטריות בינוניות
2 בצלים
עירית קצוצה
תוספות:
גבינת פרמזן מגוררת או כל גבינה אחרת שמתחשק
(לדוגמא: קשקבל, פרומעז)
אופן ההכנה – 
לחתוך את הבטטה לסלייסים ולבשל במים חמים עד שהיא רכה.
במקביל מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים אותו גם בצדדים (שלב חשוב).
מכניסים לתנור לרבע שעה בערך (עד שמזהיב) עם חומוס/שעועית/כל דבר אחר כבד שימנע מהבצק לעלות.
מטגנים בצל חתוך במעט חמאה, אחרי 2 דקות מוסיפים את הפטריות.
את הפטריות אפשר לחתוך גם לסלייסים (או איך שרוצים) ומתבלים במלח.
להכנת הרויאל:
שמים בקערה שמנת לבישול, את הביצים, מעט מלח, מעט פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים ביחד הכל.
הרכבה:
מניחים את הבטטה בשכבה אחידה על הבצק, מפזרים מעל גבינת פרמזן בשכבה דקה ואחידה, לאחר מכן את הפטריות והבצל המטוגנים ואז עוד שכבה דקה מאוד של גבינת פרמזן.
בסוף מוסיפים את הרויאל, ומעל פיזרתי עירית קצוצה גס.
הכנסתי לתנור שחומם ל180 בערך ל40 דקות עד שהרויאל מתקשה וזה הצבע שמתקבל.
וזהווו בתאבון!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version