קטגוריות
חגים חלבי עוגות עוגות גבינה

מתכון לחיתוכיות גבינה של פעם

 

ענת חן

חיתוכיות הגבינה של פעם מבית סבתא

מאת ענת חן

המרכיבים –
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

לשטרויזל:
50 גר’ חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח

למלית הגבינה:
750 גר’ גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה-

מתחילים עם הבצק הפריך: מערבבים כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.

מכניסים למקרר לחצי שעה ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ.

מכינים את השטרויזל: מעבדים במעבד המזון את החמאה והסוכר. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.

מערבבים את חומרי המלית ומוזגים על הבצק הפריך המרודד. מפזרים את השטרויזל (פירורי הבצק) ואופים ב-160מעלות כשעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version