קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

סיר מנצח לחג – כך תכינו צלי כתף עם פטריות

אריאלה גולדמן
סיר מנצח לחג – כך תכינו צלי כתף עם פטריות
מאת – Ariella Goldman
המרכיבים – 
 צלי כתף נתח מספר 5 במשקל 2 ק”ג לפחות
2 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי שלם
1 שורש סלרי קטן
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל גדול
1 גזר קלוף
לרוטב:
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
2 סלסלות של פטריות שמפניון טריות ופרוסות
כף סוכר חום
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
חצי כף כמון
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
2 כפות סילאן
כף גדושה של רסק עגבניות
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה – 
 נתחיל בחלק הכי חשוב שהוא נתח הבשר.
נחמם מעט שמן במחבת גדולה או סיר גדול ונצרוב את הבשר כנתח שלם.
לצלות אותו מכל צדדיו,
ולהוסיף מים עד לגובה 2 ס”מ מעל הנתח.
להוסיף לסיר את התבלינים והירקות,
להביא לרתיחה ולבשל כשעתיים וחצי או עד ריכוך מושלם.
לסנן את הנתח ולצנן היטב.
לעטוף בנייר אפייה ומעל בנייר אלומיניום ולהכניס למקרר עד יום למחרת.
את הנוזלים בהם התבשל הבשר לסנן ולאחסן בכלי נפרד במקרר עד יום למחרת.
ביום למחרת לפרוס את הנתח לפרוסות ולשים בצד.
בנתיים נתחיל לטגן בסיר רוסטר/סיר רחב חסין אש בצל במעט שמן.
לאחר מספר דקות נוסיף גם את הפטריות והסוכר החום.
נמשיך לטגן עוד מספר דקות ונוסיף את התבלינים והיין.
לאחר הוספת התבלינים והיין נסדר את פרוסות הבשר בסיר בצורת מניפה.
מעל הבשר נשפוך מהנוזלים ששמרנו מיום קודם בהם בושל הבשר, הסילאן ורסק העגבניות.
 נוודא שהנוזלים מכסים לפחות חצי ס”מ מעל גובה הבשר.
נביא לרתיחה וננמיך את הלהבה ונבשל כשעה.
לאחר כשעה, ולפני ההגשה מומלץ לצלות בגריל עליון בתנור עוד מספר דקות על חום גבוה להשחמה והעצמת הטעמים.
בהצלחה וחג שמח!
לעוד מתכונים לחגים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version