עוגיות חמאה חלום רכות ונמסות
חנה ברטל הכינה מתכון של קרין גורן
המרכיבים –
200 גר ׳חמאה
100 גר אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
שתיים וחצי כוסות קמח (350 גרם)
כוס קורנפלור (140 גרם)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
חצי כוס שמן
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מחממים במיקרו חמאה כמה שניות לרכה.
שומרים שתי כפות אבקת סוכר בצד (לקישוט בהמשך)
בקערה גדולה מערבבים אבקת הסוכר עם סוכר וניל, קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים קינמון, שמן ואת החמאה שחיממנו לקערת הקמח. מעבדים בידיים רק עד שמתקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי, ומועכים בעדינות כל
כדור לעיגול פחוס (אם הבצק מתפרק או נסדק – מוסיפים קצת שמן.
אם הוא נדבק לידיים – מוסיפים קצת קמח).
מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים במרווח את כדורי הבצק.
אופים ב-160 מעלות 25 דקות , עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב.
זה בסדר אם העוגיות נסדקות מעט – בעיניי הסדקים העדינים אפילו מוסיפים להן יופי.
מצננים לגמרי בלי לגעת בעוגיות (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות).
מפזרים מעל את אבקת הסוכר שנותרה, בעזרת מסננת. שומרים
בקופסה סגורה בטמפ’ החדר.