קטגוריות
בשר

איך להכין חמין לשבת – כך תכינו חמין מושלם

חדוה ינר

חמין לשבת חורפית

כך תכינו אותו

המרכיבים

קילו וחצי בשר שריר או צלי כתף אוסובוקו, או כל בשר לבישול ארוך

הבשר חתוך לקוביות

2,3 עצמות מוח – מאוד ממליצה

בצלים 2,3

כוס שעועית לבנה שהושרתה

חצי כוס גריסים

אפשר גם חצי כוס חומוס מושרה

4 תפוחי אדמה חתוך גס

4, 5 ביצים מבושלות

תבלינים –

ככף פפריקה

3,4  כפות דבש או סילאן

פלפל שחור כף לפחות

מלח

אני מוסיפה כף רסק עגבניות לטעם ולצבע שחום .

אפשר להוסיף לסיר עוד תבלינים כל אחד מה שאוהב.

גם קישקע מוסיף המון

אופן ההכנה

בתחתית הסיר מטגנים 2 בצלים .

מסדרים את השכבות

שכבה שקטניות מעל תפוחי אדמה ובשר,תבלינים וזילוף דבש  וכך הלאה עד למעלה.

לאחר שהכל מסודר מוסיפים מים לכיסוי,

לאחר הרתיחה מוסיפים ביצים שבושלו מראש ואת הקישקע.

ולמלא מים עד גובה הביצים.
לבשל כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה מכוסה היטב.

אח”כ להכניס לתנור על מצב פלטת שבת או על פלטה  עד צהרי יום שבת

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version