בורקס תרד וגבינות מבצק פילאס טורקי כמו בשווקים
מאת – רינה חדד
המרכיבים –
בצק פילאס טורקי קפוא
חבילת גבינה מלוחה (בולגרית או פטה לדוגמא)
גביע קוטג’
חופן גבינה צהובה מגורדת
קופסאת תרד קצוצה
ביצה
לעיטור מעל הבורקס:
ביצה טרופה
חופן שומשום
חופן קצח
אופן ההכנה –
תחילה נוציא את בצק הפילאס להפשרה למקרר כמה שעות לפני.
להכנת תערובת התרד והגבינה ,
ננקה היטב את התרד ונייבש.
לאחר שהתרד התייבש נקצוץ אותו גס ונשים בקערה.
נשים בקערה את כל הגבינות והביצה גם כן ונערבב היטב.
נפתח 2 עלי בצק פילאס ונשים בקצה התחתון את המילוי עד השליש הראשון של דף הבצק לכל אורכו.
נגלגל היטב את הבצק סביב המילוי ואת ה”הנחש” שנוצר
נשים בתבנית ונהפוך שבלול.
נבריש מעל מהביצה ונפזר שומשום וקצח.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה לפחות כחצי שעה עד שהבצק מעט משחים.