עוף עם לימון כבוש ,בסגנון מרוקאי,
בהשראת סמדי בומבה, עם מעט שנויים
מאת – ישראלה אזולאי
המרכיבים-
6 ירכיים, או 3 כרעיים חתוכים
שיניים מראש שום שלם, מקולפים וחתוכים ולפרוסות.
חבילה כוסברה קצוצה
3 פרוסות גדולות של לימונים כבושים, חתוכות לקוביות.
מעט פרחי כרובית (הוספה שלי)
לתיבול-
מערבבים בכוס-
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
מעט מלח
וממלאים אותה במים רותחים עד הסוף ,ומערבבים טוב טוב.
אופן ההכנה –
בסיר סוטאז’ רחב, שיכול גם להיכנס לתנור(רק מי שרוצה)
מחממים מעט שמן, ומטגנים מעט את חלקי העוף, משני צדדיו עד הזהבה קלה.
מוציאים לצלחת.
מכניסים לסיר:
כוסברה קצוצה(משאירים מעט לפזור בסוף)
פרוסות השום
וקוביות הלימון.
מטגנים מעט ומוסיפים את כוס המים המתובלים.
מחזירים את העוף.
מניחים כשהחלק עם העור בתחתית הסיר.בין החלקים מפזרים את הפרחי כרובית.
מוסיפים עוד חצי כוס מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ – 45 דקות, עד הסמכת הרוטב.
אם יש יותר מדי נוזלים, לבשל לקראת הסוף עם מכסה פתוח.
ועם חסרים נוזלים, להוסיף מעט.
צריך להיות רוטב סמיך נהדר.
אני בתום הבישול, הופכת את העוף שהעור יהיה למעלה, ומכניסה לגריל ל 5 דקות(לא חובה)
לפזר מעל את הכוסברה ששמרנו בצד
מעדןןן,