מתכון לקציצות דגים של פעם בחיים
מתכון של מרי פדידה
המרכיבים–
חצי קילו בקלה טחון
חצי קילו נסיכה טחון
2 בצלים
3 פלפלים חריפים קצוצים דק
חצי צרור קצוצה פטרוזיליה קצוצה
כוס פירורי לחם
פפריקה
כמון
2 ביצים
2 כפות שום כתוש
פלפל שחור
מרק עוף
וכורכום
לרוטב :
2 עגבניות גמבה חתוכה לרצועות
עגבניה בשלה – אופציונאלי
פלפל חריף ירוק
פלפלים אדומים יבשים גם לפי הטעם
כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה בשמן
כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מרק עוף
אופן הכנה –
לערבב את עיסת הדגים .
לרוטב –
10 שיני שום פרוס או כתוש לשים בסיר עם כרבע כוס שמן .
לטגן קצת להוסיף כוסברה, פפריקה ולערבב אותה עם השמן ואז להוסיף כורכום מרק עוף, כוס מים להרתיח לעשות קציצות מהעיסה
לסדר בתוך הרוטב .
לבשל רבע שעה עשרים דק בערך .
בתאבון
ניתן לשים חומוס מבושל ברוטב .