מגולגלות במילוי תמרים ואגוזים כשרות לפסח
המתכון: תמי מורד
המרכיבים-
200 גרם קמח תופח כשל”פ
כוס שקדים טחונים
3/4 כוס אבקת סוכר
קורט מלח
150 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
למילוי:
ממרח תמרים, מעט קינמון ואגוזים גרוסים גס
אופן ההכנה-
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק רך ונח לעבודה, מוסיפים את מיץ התפוזים בהדרגה ולפי הצורך.
מרדדים את הבצק למלבן בעזרת 2 ניירות אפייה, מורחים את ממרח התמרים ומפזרים אגוזים, מגלגלים בעזרת מנייר האפייה לרולדה ומכניסים למקפיא למשך כ-30 דקות.
מוציאים מהמקפיא וחורצים פסים לא עד הסוף, אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות (אפייה בטורבו) למשך 25-30 דקות.
מצננים לחלוטין וזורים אבקת סוכר.