אימרולי חצ’פורי במחבת
ללא התפחה עם מלא
ללא שמרים והתפחה
6 יחידות.
המרכיבים-
500 גרם קמח
1שמנת חמוצה/יוגורט/אשל
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1 אבקת אפיה
1 ביצה
5 כפות שמן
כף סוכר
כפית מלח.
אופן הכנה-
לשים בקערה קמח לערבב.
להוסיף סוכר סודה אבקת אפיה שמנת וביצה.
להתחיל ללוש להוסיף 5 כפות שמן ומלח ללוש היטב.
להוריד על שיש מקומח וללוש כמה דקות.
לכסות לתת מעט.
לחלק ל 5 כדורים.
לפתוח בקמח לעיגול להניח במרכז מילוי.
לאסוף מהצדדים את הבצק.
להדק היטב.
להפוך על התפר ובזהירות לרדד למעין פיתה.
לא לרדד הרבה אחרת הגבינה תברח🤫
לחמם מחבת היטב.
להוריד מעט את החום להבריש מעט שמן או לרסס במחבת.
להניח פיתה לכסות במכסה
להפוך אחרי 3 דקות . לטגן לעוד 3 דקות ללא מכסה
לשמן שוב לפני ששמים את הפיתה השניה.
למילוי:
חבילה גבינת טוב טעם
1ביצה
300 גרם גבינת סולוגוני או מוצרלה מגוררת.
200 גרם גבינה בולגרית/פטה מפורררת
לערבב היטב.
אפשר לערבב ירק אם רוצים.
***חשוב שהמחבת לא תהיה חמה מידי****
בהצלחה חני❤❤❤