מאפה לחם שום מושלם לאירוח
מאת – Meirav Dahan
המרכיבים –
4 כוסות קמח מנופה
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף סוכר
4 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
רבע כוס חלב
כוס מים פושרים
להברשה:
חצי כוס שמן זית
מלח גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
6-5 שיני כתוש
אופן ההכנה –
להכנת הבצק, ללוש במיקסר עם וו לישה 10 דקות את כל מרכיבי הבצק.
הבצק צריך להיות נעים ורך למגע, במידה וחסר מים והבצק יבש, להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים.
לשמן קערה נקיה במעט שמן זית להניח את כדור הבצק ולכסות בניילון נצמד ומגבת לתפיחה של שעה.
לאחר מכן להוריד את הנפח ולחלק ל4 כדורים.
כל כדור בצק לרדד ולהבריש בעדינות על חלק מהרצועה שרידדנו את החלק בשני לחתוך לרצועות ולגלגל בעדינות לרולדה.
להניח בתבנית משומנת עם נייר אפייה לחזור על הפעולה עם שאר הבצק ולהתפיח שוב חצי שעה.
להבריש את היתרה של הציפוי מעל ולתנור.
לאפות ב 180 מעלות כ 30 דקות עד לקבלת צבע זהוב
ולהוציא מהתנור.
להבריש את שאר הציפוי במידה ונגמר להוסיף שמן זית לקערה ולהבריש.
בהצלחה!!