חזה עוף ממולא בלי הכנה מוקדמת
מנה של פעם עם הרבה זכרונות
טעימה בטירוף
מאת -אורה ארגוב
המרכיבים-
7 חתיכות של חזה עוף פרוסים דק
1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים חתוכים לשרוכים
6 עלי סלרי קצוצים
1 כוס קוסקוס מוכן
1 ביצה
תבלינים – מפורט למטה
לרוטב –
בצלים
סלרי
רוטב צ’ילי
פפריקה
ג’ינג’ר
אופן ההכנה-
לטגן את הבצל ולערבב עם הבשר
קוסקוס מוכן
ביצה לתבל ב-
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
נגיעת אגוז מוסקט
2 כפות שמן
כפית תבלין לקציצות או ראס אלחנות
2 כפות מיי סודה מבקבוק
לערבב וללוש היטב.
לתת מנוחה 15 דקות.
לפתוח את פרוסת חזה עוף ולמלא בקצה מהמילוי ,לסגור ולגלגל.
להכין רוטב-
לטגן עד שקיפות את 2 הבצלים+ 3 כפות שמן להוסיף את עלי הסלרי הקצוצים ולערבב להוסיף 1/2 כוס רוטב צילי מבקבוק 1/2 כפית פפריקה
1 וחצי כוס מים ולערבב
3 כפות רוטב טריאקי מבקבוק
1 כף מרק בצל
1/4 כפית ג’ינג’ר מגורד
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אחרי שחזה העוף ממולא להניח אותם בתוך הרוטב ולבשל על אש נמוכה עד גמר הנוזלים ..לצנן ולהגיש
בהצלחה אורה.