קבלו מתכון נוסטלגי של אמא שלי ז”ל
סלונה – מנת הדגל מהמטבח העיראקי
מיוחד לתשעת הימים
מאת נועם זיגדון
סלונה – דג עם עגבניות שום ונענע*
דגים מהמטבח העיראקי ברוטב חמוץ מתוק
המרכיבים-
8 מנות דג הליבוט או בקלה / מרלוזה 2 בצלים גדולים פרוסים דק
6 עגבניות בשלות פרוסות
1 ראש שום פרוס
1/2 צרור נענע טרי
1 כף פפריקה מתוקה
מיץ מחצי לימון
1 כף סוכר
1 כפית כורכום
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
½ כוס שמן
אופן ההכנה –
להשרות את הדג במים עם חומץ כרבע שעה לסנן ולסחוט היטב
בתבנית להכניס את הבצל
לסדר את הדגים מעל
לכסות עם פרוסות עגבניות
לפזר עלי נענע ושום
לתבל בתבלינים.
לכסות את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף
לאפות בתנור שחומם מראש על
200° כ-40 דקות
להסיר כיסוי ולאפות עוד כחצי שעה עד שמשחים
אין צורך להוסיף מים העגבניות והבצל מפרישים נוזלים
באהבה נועם זיגדון 💞