קטגוריות
Uncategorized עוגות שמרים

עוגת שמרים בריוש עם קרם פטיסייר

 

ברוריה ואילן מורי
בריוש עם קרם פטיסייר
מתכון לבריוש /ברוריה
המרכיבים-
לבצק:
350 גרם קמח
כרבע עד חצי כוס חלב
כף שמרים יבשים שטוחה 8 גרם
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
8 גרם אבקת אפייה- כפית
 ביצה
75 גרם חמאה  רכה
2 כפות יוגורט קרמי או שמנת חמוצה
קרם פטיסייר-
2 חלמונים
40 גרם סוכר וניל
40 גרם קורנפלור
2 כפות חמאה
500 מ”ל חלב
אופן ההכנה-
לשים בקערה , קמח, שמרים, סוכר
וניל, סוכר, אבקת אפייה , יוגורט לערבב ביחד, להוסיף את החלב בהדרגה, לא חייבים להכניס כל הכמות, להרגיש את הבצק,
להוסיף לתוך הבצק את החמאה וללוש כדקה, ליצור כדור מהבצק, לשים מעליו מעט קמח , לכסות בניילון נצמד ,
לתת לבצק לתפוח כשעה בערך.
לקמח משטח ולרדד את הבצק לעובי 2 ס”מ .
לקרוץ עיגולים, למלא בקרם פטיסייר, מסביב להרטיב את הבצק להניח עליו את העיגול השני, את העיגול השני אנחנו חורצים בקווים ומניחים על הבצק עם קרם הפטיסייר.
מורחים בביצה.
מתפיחים כחצי שעה
מכניסים לאפייה  180 מעלות כרבע שעה או עד שזהוב.
קרם פטיסייר-
2 חלמונים
40 גרם סוכר וניל
40 גרם קורנפלור
2 כפות חמאה
500 מל חלב
אופן ההכנה- לחממם 3/4 מהחלב על הגז, ולהוריד מהאש .
בקערה נפרדת לשים חלמונים סוכר  וניל לערבב את היטב ,
לערבב את הקורנפלור עם החלב שנותר עד שהכל נמס להוסיף חלב  שאין גושים לערבב יחד עם החלמונים.
לשפוך לסיר עם החלב לערבב ולשוב ולחמם על הגז כל הזמן לבחוש עד שנוצר קרם סמיך .
להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה לערבב ואחר כך לקרר היטב לפני המילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version