קטגוריות
קציצות

קציצות עם סלרי ברוטב נהדר

Danielle Godon Mesika

סיר קציצות של אמא

קציצות ברוטב סלרי טעים טעים

טיפ של סבתא –

אם השגתם ראש גדול של סלרי

אפשר להעשיר את התבשיל

פורסים לפרוסות מצפים בקמח ומטגנים קלות .

שמים בתחתית של הסיר .

המרכיבים-

לקציצות-
כ- 500 גרם בשר בקר טחון
  בצל
4 -5 שיני שום
ביצה
פטרוזיליה וכוסברה -(בערך רבע חבילה)
 גזר
תפוח אדמה
2 פרוסות לחם ולהרטיב ולסחוט
כף של אריסה ביתית- לא חייב רק אם יש
מלח  פלפל
פפריקה אדומה
ותבלין בהרט קצת
מצרכים לציר-
1 סלרי ראש או עלים
 בצל
2 תפוח אדמה גדולים
 כף מרק עוף
כפית כורכום
מלח, פלפל שחור,
פפריקה אדומה
כ- 3 כוסות מים
אופן ההכנה –
הכנה הקציצות:
טוחנים את כל הירקות, ואת הלחם ביחד.
מערבבים את הבשר הטחון עם התערובת – את האריסה ואת התבלינים. מערבבים טוב את הכל.
מגלגלים קציצות קטנות- אפשר לטגן או להשאיר ככה.
לרוטב –
חותכים עם הסלרי לרצועות.
מנקים את העלים מהחוטים ושוטפים היטב
פורסים את הבצל
חותכים את התפוח אדמה לקוביות קטנות
מחממים שמן בסיר
מוסיפים את הבצל, מטגנים אותו קצת.. מוסיפים את הסלרי, מערבבים
מוסיפים את התבלינים והמים.
מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הקציצות
אחרי 10 דקות מוסיפים את תפוחי אדמה ומערבבים
מבשלים בערך שעה על אש נמוכה
במשך הבישול בודקים שלא חסר מים
ומוסיפים לפי הצורך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version