קטגוריות
בשר

הבחירה שלי ליום סגרירי וקר – מרק שעועית מעלף

Shuly Asulin Karasin
הבחירה שלי ליום סגרירי וקר – מרק שעועית מעלף
מאת – Shuly Asulin Karasin
המרכיבים –
קילו שעועית לבנה יבשה מושרת לילה
חצי קילו בשר בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
12 שיני שום
4 כפות שמן זית
כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
לשטוף את השעועית מספר פעמים ולברור שאין אבנים,
ולאחר מכן והניח בצד ולהשרות במים למשך כל הלילה.
לשטוף שוב לאחר הלילה ולשים בסיר עם מים עד לגובה כפול ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש לחוזק בינוני ולבשל כשעה.
לא לכסות את הסיר.
להוסיף את שיני השום ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה.
בשלב הזה לבדוק את השעועית אם היא מבושלת מספיק, השיטה הכי מוצלחת בעיניי לבדוק את רכות השעועית היא בלמעוך בין שתי האצבעות אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפקרת ל2 זה סימן שהתבשלה השעועית.
בשלב הזה נפזר מעט קמח ומלח על קוביות הבשר ונצלה במחבת חמה עם שמן זית עד השחמה קלה מכל צדדיו (לחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ).
כאשר הבשר צלוי מספיק, נעביר אותו לסיר המרק ונבשל שעה נוספת על אש בינונית.
לאחר שעה נוסיף את כל התבלינים ורסק העגבניות ובנוסף את שארית שמן הזית ונבשל עוד כ-20 דקות.
בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה הקצוצה ולערבב.
בתאבון!!!
לעוד מתכוני מרקים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version