דבלה הממתק המפנק
מאת – שולמית בלולו
המרכיבים –
3 ביצים
כף א. אפייה
כף שמן
כף סוכר
3 כוסות קמח מנופה
כף חומץ
לסירופ:
3 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות מי ורדים (רצוי, אך לא חובה)
אופן ההכנה –
נתחיל בהכנת הסירופ , נשים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, נביא לרתיחה ונסגור את האש.
לבצק הדבלה, לטרוף את הביצים בקערת המיקסר , לאחר מכן להוסיף את יתר החומרים וללוש מעט עד לבצק שנעים למגע.
לתת מנוחה של 10 דקות.
לרדד ולפתוח לרצועות כמה שיותר דקות.
את הרצועה ללפף ולהכניס סביב שיני מזלג ולטגן בשמן עמוק בצורת שכיבה, לגלגל לאט בשמן כשהלהבה על אש קטנה.
לאחר הטיגון לתבול בסירופ.
בהצלחה !!
3 תגובות על “הממתק המפנק שתכינו בפורים”
מצטרפת
הצטרפתי
אליפות אין עליך