עוגות השמרים של אמא הן הכי טעימות שיש
מרכיבים-
קילו קמח – יוצאות 5 עוגות קראנץ
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
250 גרם חמאה
1/4 כס שמן
חצי כפית מלח
כוס וחצי עד 2 מים
ת.וניל
גרידה מלימון
מילוי – מספיק ל- 2 עוגות בערך
100 גרם חמאה
1/2 כוס קקאו
כפית קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים
כוס סוכר
מעט מלח
אופן הכנה –
נערבב שמרים עם חצי כוס מים ומעט סוכר בקערת המיקסר.
נמתין 10 דקות.
נוסיף את הביצים, שמן סוכר ומלח. נערבב נוסיף עוד כוס מים ואז ננפה את הקמח.
נתחיל בלישה איטית עד שהבצק מתאחד ובהדרגה להוסיף מים שנשארו וגם את החמאה.
ניתן למיקסר ללוש את הבצק משהו כמו 10 דקות.
נעטוף ונתפיח שעה.
לאחר מכן נכניס למקרר לפחות כמה שעות
נחלק בצק ל- 5 ומכל חלק נכין עוגה
נמרח ,נגלגל , נחתוך באמצע ונסובב.
אפייה 180 מעלות חצי שעה
סירופ סוכר – להבריש את העוגות אחרי האפיה.
חצי כוס סוכר חצי כוס מים +ת.וניל
נבשל עד שהסוכר נמס ומסמיך.
*רוצים להכין פרווה – תחליפו את החמאה במחמאה מזולה או נטורינה