בורקיטס גבינה – מתכון מאת אדית חכים
המרכיבים-
לבצק:
כ-1 ק”ג קמח
כפית מלח(לפי טעמכם)
1.5 שקיות אבקת אפיה
1ורבע כוס מים פושרים
כוס שמן
חמאה 200 גר’
אופן ההכנה-
לערבב בקערה את השמן, המים הפושרים, החמאה, אבקת האפיה, המלח והקמח,תתחילו בחמש כוסות קמח, בד”כ נכנסת חבילה שלמה של קילו תרגישו לפי הבצק שצריך להיות רך נעים וגמיש.
להניח בצד למנוחה של רבע שעה עד חצי שעה- אפשר למקרר.
המילוי:
כ- 500 גר’ גבינה צ’רקסית/ צפתית 5% עדינה
250 גר’ ריקוטה
1 ביצה
מעט בצל ירוק קצוץ/ עירית(אופציונלי)
הכנה:
לחלק הבצק לשלושה או ארבעה כדורים.
לקחת אחד ולרדד על משטח מקומח קלות.
לעלה בעובי דק, בערך 3 מ”מ.
לקרוץ עיגולים קטנים עם כוס הפוכה או כלי ייעודי.
למרוח את שולי העיגולים בחלבון ביצה טרוף,
להניח במרכז כ- כפית מהמלית(תלוי בגודל העיגול).
לסגור לחצי עיגול ולהדק עם האצבעות בקצוות.
ניתן לקשט עם מזלג או ביד חופשית את השוליים(יש המון סרטונים ביוטיוב).
לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה קלה(כרבע שעה)
הולך נהדר עם כוס מים רתוחים ונענע טרייה
בתאבון ♡