קטגוריות
עוגות עוגות גבינה

עוגת גבינה קלה וטעימה עם ציפוי קצפת

עוגת גבינה פשוטה וטעימה עם ציפוי קצפת
מתכון מאת – אריאלה גולדמן
כוס מידה לאפייה
תבנית עגולה 26 דפנות גבוהות
עוגה ללא קמח
אין צורך בתבנית מים על תחתית התנור
נחמם תנור מראש ל 180 מעלות- תוכנית אפייה רגילה
המרכיבים-
2 קופסאות גבינה לבנה 9% ( סהכ 500 גר)
1 שמנת חמוצה ( סהכ 200 מל)
5 חלמונים ( צהוב)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
5 ביצים להפריד
3/4 כוס סוכר
ההכנה –
בקערה לערבב יחד עם מטרפה ידנית- חלמונים,פודינג,גבינות,שמנת,קורנפלור
במיקסר להקציף יחד-
5 חלבונים ( לבן) + שלושת רבעי כוס סוכר
נקציף עד לקצף יציב
נוסיף בתנועות קיפול עדינות את הקצף אל קערת הגבינות
נשמן תבנית
נאפה כ 45 דקות
העוגה תופחת לגובה בזמן האפייה ובתום האפייה חוזרת לגובה המקורי שלה
נוציא את העוגה מן התנור מיד בתום האפייה ונצנן על רשת
נעבור בעדינות עם סכין חדה סביב העוגה כדי לשחררה מדפנות התבנית
☆ אם תרצו לצפות אותה בקצפת –
נקציף יחד-
1 שמנת מתוקה ( סהכ 250 מ”ל)
רבע כוס סוכר
מה שנותר משקית האינסטנט פודינג
חצי כוס חלב
נמרח על העוגה
נקשט בפרי שאוהבים
נכניס למקרר ל 4 שעות ואז נזלול בהנאה

עוגת גבינה קלה וטעימה עם ציפוי קצפת

2 תגובות על “עוגת גבינה קלה וטעימה עם ציפוי קצפת”

תודה על המתכון
כתוב 5 חלמונים ולאחר מכן 5 ביצים הפרדה.
אשמח לדעת סך הכל כמה ביצים במתכון?
האם רק 5 ואז מקציפים חלבון ואת החלמונים מערביים או 10?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version