עוגות שמרים פרסבורגר נדירות ממש כמו שהסבתות היו מכינות ולדעתי אלה הכי טעימות.
הקרדיט ל – Rahel Herman ,
תודה על שיתוף המתכון בקבוצה אוכל של אמא מתכונים מנצחים
המרכיבים-
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים יבשים
3/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס חלב
ביצה +חלמון
גרדת לימון
1/2 כפית מלח
300 גרם חמאה
מילית פרג-
200 גרם פרג טחון
150 גרם חמאה
כוס סוכר
3/4 כוס חלב
3 כפות דבש
1/2 כוס שקדים או אגוזים טחונים
*מילוי אגוזים – שמים במקום פרג אגוזי מלך טחונים.
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר מכניסים את כל המצרכים הרטובים של הבצק ומערבבים 3 דקות.
מוסיפים את הקמח והשמרים וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שמתקבל בצק גמיש ונעים.
עוטפים ושמים במקרר כמה שעות או לילה.
הכנת המלית פרג-
מבשלים בסיר כל המרכיבים עד להסמכה מלבד האגוזים.
מוסיפים לבסוף את האגוזים ומקררים את המילית.
לחלק בצק ל-4
לפתוח למלבן 30/40 למרוח מלית ולגלגל לכרוכית.
להתפיח 40 דקות.
למרוח בחלמון מהול בכף חלב.
לאפות 190 עד שמזהיב יפה.
לאחר האפיה לזגג בדבש מהול במים.
13 תגובות על “עוגות שמרים פרסבורגר הונגרי של הסבתות”
תודה רבה
מושלם
מושלםםם
מעניין
כדי שהעוגה תהי פרווה. אפשר מים במקום חלב?
כן
רשום לחלק את הבצק ל 4 ולאחר מכן אין התייחסות לכך. האם המתכון הוא ל 4 עוגות ?
כן כמובן כמו בתמונה
אמא שלי רחל לוי מזכרון וכל חברותיה היו מכינות את הבצק הזה . נשות זיכרון היו כולן חברות ולא הייתה בינם סודות אלא רעות וחברות אמיתית הייתה משפחה הונגרית שהקימה קונדיטוריה ביתית לפרנסה .אני מריחה עד היום את המאפים .ולא חסכו בלתת מתכונים .
של פעם לגמריי
האם אפשר להשתמש בקמח קוסמין במקום קמח לבן?
כוסמין לבן או חלק תחליפי
במה אפשר להחליף את החלב והחמאה?
לפרווה יש תחליפים מרגרינה נטורינה וכו ומים במקום חלב