עוגת קצף וקצפת (מקצפת) העוגה של חנה שאולוב
כזאת טעימה חייבים אתם להכין אותה
נסעתי לבקר את דודתי מרים היא הפתיעה אותי בהכנת העוגה המדהימה ,כי היא יודעת שאני מתה על העוגה הזאת – אריאלה לייבה
המרכיבים-
למקצפת
4 חלבונים
כוס ושליש סוכר
למלית
מיכל שמנת מתוקה/צמחית
כפית נס קפה כפית סוכר
בצק פריך-
100 גרם חמאה/מרגרינה
2 כפות סוכר
ככוס וחצי קמח תופח
2 חלמונים
ציפוי –
כף אבקת קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
25 גרם חמאה
אופן ההכנה –
מכינים את המקצפת – מקציפים חלבונים עם סוכר ומשטחים על תבנית אופים בחום נמון כשעה 125 מעלות.
מכינים בצק פריך ומשטחים באותה גודל של התבנית ואופים עד שמזהיב .
מקררים את הבצק
מקציפים את הקרם עם כל המרכיבים.
מעבירים מעל הבצק הפריך ומכסים במרנג מקצפת מעל.
מחממים את ציפוי השוקולד עד שהופך לקרם ומזלפים מעל המקצפת
4 תגובות על “עוגת מקצפת וקצפת”
נשמע לא כזה קשה ונראה מצויין !
לא קשה בכלל
מה גודל התבנית? תודה
20/30