קטגוריות
Uncategorized בשר חגים ראש השנה

אסאדו בתנור מתכון ממש קל

 

מתכון לאסאדו מרשים וחגיגי שממש הכי קל להכין אותו

מאת דורין צור

המרכיבים –
4 חתיכות אסאדו עם עצם (יש לבחור את החתיכות היותר בשרניות ופחות שומניות) ניתן להשיג בכל קצביה וגם בסופר .
תפודים קטנים
פטריות שמפניון
בטטה מתוקה
רוזמרין טרי/טימין
5 בצלים

ראש שום חצוי
ערמונים לא חובה

אופן ההכנה –
לשטוף את נתחי הבשר ולהניח במסננת .
לאחר מכן יש להניח מחבת שטוחה על אש גבוהה ללא שמן ולצרוב את נתחי הבשר.. דקה מכל צד על מנת לסגור אותו ולשמור את הטעמים בבישול .
בינתיים בתבנית גדולה לסדר שכבה של בצל אני השתמשתי בחמישה בצלים גדולים.. יוצא מדהים!
בקערה להכין מרינדה : 3 כפות סילאן, מלח גס , פלפל גרוס , רבע כוס שמן זית וחצי כוס מים .
לערבב היטב ולשפוך על תפוחי האדמה ( אני משאירה אותם שלמים ולא קלופים).
לסדר את תפוחי האדמה בתבנית.
עם הרוטב שנשאר בקערה..נבריש את נתחי הבשר היטב.. ונניח את הבשר בתבנית .
נחתוך בטטה ונוסיף גם אותה .
נפזר מעל כמה גבעולים של רוזמרין
נעטוף היטב בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש על טורבו 200 מעלות, לאחר חצי שעה מעבירים את התנור ל180 מעלות במצב אפייה ולא בטורבו!
לאחר 2 שעות פותחים ומוסיפים פטריות וערמונים ומכניסים שוב לתנור למשך שעה וחצי/שעתיים..

יש לבדוק נוזלים ואם חסר להוסיך קצת .מסירים את נייר הכסף ונותנים שוב 20 דק ללא כיסוי..ובתאבון 😎

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version