קטגוריות
Uncategorized

עוגת שוקולד משויישת לפסח

אילנה טל

עוגת שוקולד משויישת פצצה

מאת – אילנה טל

פסח איזה כיףףףף

אחת העוגות הכי שוות וטעימות שלי לפסח!

עוגת שוקולד משויישת / כשר לפסח

כוס המידה בה השתמשתי היא חד פעמית חמה
לתערובת ליצירת השייש.
בקערית קטנה נמיס 50 גרם שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה/מחמאה במיקרו
נערבב היטב ונוסיף כף קקאו ,1 סוכר וניל,2 כפות סוכר ורבע כוס מים רותחים,נערבב ונניח בצד

את 50 גרם השוקולד הנותרים נקצוץ ממש קטן והם יכנסו לתוך הבלילה

מתחילים בעוגה.

שלב ראשון.
ממיסים 200 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם חמאה/ מחמאה לפרווה במיקרוגל כדקה או עד שנמס
מערבבים היטב לתערובת מבריקה ומוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים,מניחים בצד.

לבלילה.
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
חצי כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
כוס שקדים טחונים
חצי כוס קמח תופח כשל”פ
3 כפות קורנפלור גדושות

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף ממש חזק, מורידים מהירות מיקסר ומוסיפים סוכר וניל וחלמונים מוסיפים באיטיות את השמן ואת המים הרותחים
מערבבים יחד שקדים טחונים, קמח תופח ,קורנפלור ואבקת אפייה ומוסיפים בעדינות לתערובת .
מוסיפים את תערובת השוקולד שהמסנו במיקרוגל ומקציפים על מהירות נמוכה עד שהכל נבלע,מסיימים את הערבוב עם לקקן בתנועות עטיפה,ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.

משמנים כל תבנית שתבחרו,אני הכנתי בעגולה עם חור,או ב 3 אינגליש קייק
יוצקים את הבלילה ומעל מניחים עם כפית בכל מיני נקודות את תערובת השיוש. בעזרת סכין מערבבים ליצירת שיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כ 50 דקות.
בהצלחה

2 תגובות על “עוגת שוקולד משויישת לפסח”

ה.ערובת ליתירת השייש יצאה לי מאוד נוזלית לעומת התערובת השנייה שעירבבנו העוגה. האם כך זה צריך להיןת?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version