קטגוריות
חגים חלבי צמחוני

בורקס של בית במילוי גבינות ללא מרגרינה

בורקס מתכון בייתי טורקי
מאת -שרה יוסף
המרכיבים-
קג קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
3 כוסות מים כוס חד פעמי קרה 200 מ”ל
המילוי-
גבינות שנשארו משבועות
בולגרית
צפתית
צהובה
קצ’קבל
מה שיש
גבינה לבנה
ביצה
כף קמח או קורנפלור
אופן ההכנה –
להכניס המרכיבים לקערת מקסר וללוש עד לקבלת בצק רך ונעים לא דביק.
לכסות לתת לנוח חצי שעה.
לקחת תבנית חד פעמי לשפוך בתבנית כוס שמן
לחלק את הבצק ל 20 כדורים לשמן ולהניח בתבנית לכסות את התבנית עם ניילון ולהכניס למקרר ללילה.
בבוקר להוציא לקחת 2 ניירות אפיה להניח כדור של בצק מעל נייר אפיה ולרדד דק דק עד שקיפות. אפשר גם לפתוח עם הידיים על משטח עבודה עם השמן.
למרוח בקצה גבינה ולגלגל כמו רולדה לעשות שבלול להניח על נייר אפיה למרוח ביצה עם מעט שמן מעט סוכר ומלח ולאפות 200 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה
אפשר לפזר שומשום או קצח
מילוי גבינה-
250 גרם גבינה לבנה
200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
1 ביצה
לערבב עם כפית קונפלור
ולערבב היטב
אפשר למלא עם גבינה צהובה
או כל מה שבא לכם
בהצלחה קל להכנה וטעים מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version