קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שמרים

הכי טעים לשבת עוגות שמרים שוקולד של פעם

שרונה זאבי

עוגות שמרים קראנ’ץ שוקולד ואגוזים

מאת-  שרונה זאבי
המרכיבים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים L
2 סוכר ווניל

חצי כפית מלח
100 גרם מרגרינה או חמאה מומסת
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה,  ללוש הכל ביחד 10 דקות , עד לקבלת בצק גמיש ונוח להוסיף נוזלים אם צריך במהלך הלישה .
לעטוף ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
לחלק את הבצק ל 6 ליצור עיגול מכל חלק , לתת מנוחה 10 דקות.
לרדד הכי דק שאפשר על משטח משומן , למרוח כל ממרח שוקולד שאוהבים ( אני מרחתי ממרח השחר פרווה ).
ולפזר מעט פתי בר טחון ,  ואגוזים , לגלגל לרולדה תוך כדי הידוק הבצק , לשים במקפיא 15 דקות .
בסכין חדה לחתוך את הרולדה לאורך , להניח חתיכה אחת על השניה בצורת + ולגלגל לבורג , להתפיח עוד חצי שעה , למרוח ביצה.לאפות  180 מעלות כחצי שעה , למרוח סירופ סוכר ולאפות עוד 5 דקות .

סירופ

חצי כוס סוכר לבשל עם חצי כוס מים וקצת מיץ לימון.

במקום ממרח שוקולד אפשר למרוח ממרח חלבה או להכין מילוי קקאו-

100 גרם חמאה או מרגרינה

חצי כוס קקאו

כוס סוכר

שקית וניל

לערבב עם כף ממרח שוקולד

לפזר אגוזים ופתי בר טחון

2 תגובות על “הכי טעים לשבת עוגות שמרים שוקולד של פעם”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version