קטגוריות
חלבי עוגות עוגות שוקולד עוגות שמרים

אף פעם לא נמאס – עוגת שמרים קראנץ שוקולד

צילום – נורית כהן
עוגת שמרים קראנץ שוקולד
מתכון קל להכנה (לשתי תבניות אינגליש קייק)
מאת – נורית כהן
מרכיבים –
לבצק –
500 גר קמח
כף שמרים
100 גר’ נטורינה/חמאה מומסת.
2 ביצים
כוס מים פושרים
שקית סוכר וניל
2 כפות סוכר
קורט מלח
למילוי-
שוקולד השחר
קינמון
אגוזי מלך
אופן ההכנה –
לשים במיקשר את כל הרכיבים היבשים לערבב במיקסר עם וו לישה,
ולאחר מכן להוסיף את הרטובים.
לכסות ולהתפיח במשך 40 דק’.
לחלק את הבצק לשניים ולקמח את המשטח.
לרדד ולמרוח שוקולד השחר  (הוא מעולה וטעים אבל אפשר כל מילוי אחר) לפזר מעל קינמון , אגוזי מלך ולגלגל לרולדה .
לחצות לשניים במרכז ולקלוע לצמה כשהפסים כלפי מעלה.
להבריש בביצה להתפיח 10 דק בתבנית לפני שמכניסים לתנור. אפיה בחום של 180 מעלות משהו כמו 25 דק.
ניתן לזגג את המאפה :
להמיס שתי כפות סוכר בחצי כוס מים רותחים ולהבריש על העוגה החמה
צילום – נורית כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version