קטגוריות
דגים צמחוני קציצות ראש השנה

קציצות דגים מטוגנות של פעם

צילום -Avi Maoz

קציצות דגים של פעם כמו בבית הספר

מאת –Avi Maoz

אני חוזר אחורה בזמן – בערך 60 שנה
בבית הספר כיתה א
אור החיים
בשכונת נחלאות בירושלים
שם למדתי, היות והתקופה הייתה
דלה באמצעים ורוב השכונה הייתה
במצב כלכלי קשה
היה הסדר של ארוחה חמה בבית הספר,
ומכל הארוחות שהיו
אהבתי את קציצות הדגים
לקח לי הרבה זמן לשחזר
אותן ובסופו הצלחתי.
והיום הכנתי אותן
ובשבילי זה יום מיוחד
שמחזיר אותי לכיתה א
והטעם עדיין שמור בפי
גם שחלפו להן שנים רבות
הדימעה מתמוגגת מהן
ומספרת סיפור ילדותי
להלן המתכון
המרכיבים-
קילו דג פילה מלרוזה אפשר ורצוי להוסיף רבע קילו דג טונה
חבילה כוסברה
חצי חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
6 שיני שום
6 פרוסות לחם
2 כפיות כמון
פלפל שחור
מלח
2 ביצים
אופן ההכנה –
להשרות את הדגים בלימון ומלח שעה
לסחוט את הדגים
את הכל להעביר למכונת בשר או מעבד מזון.
 כוסברה ופטרוזיליה ,בצל גדול 6 שיני שום
6 פרוסות לחם להשרות ולסחוט
לטחון הכל עם הדגים
לאחר הטחינה להוסיף
2 ביצים
תבלינים 2 כפיות כמון ופלפל שחור
מלח לפי הטעם שלכם
ליצור כדורים לשטח ולטגן
בהצלחה והמון אהבה לכולכם

תגובה אחת על “קציצות דגים מטוגנות של פעם”

המתכון ב”הא”הידיעה-הטעם עדיין והריח גם,
פשוט מאוד זכרון מאוד,מאוד מיוחד-
אולי תוחזר-מערכת ההזנה לבתי הספר?
יתרונות רבים יש במפעל זה,
לפעמים חזרה לאחור-זו התקדמות בהבנת היכולות והיתרונות של מפעל זה,
להעביר למשרד החינוך-למשרד לכלכלה,למוסד לביטוח לאומי,לחוסן כלכלי,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version