קטגוריות
עוגות עוגות שמרים ראש השנה

מתכון לשבלולי קינמון שמרים – קינמונים מטריפים

ענת חן
איזה יופי איזה שלמות- קינמונים של – ענת חן
המרכיבים-  מתכון מתאים ל-5 עוגות שמרים
 קילו קמח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות  / מחמאה
חצי כוס שמן
3 ביצים
שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון
2 כפות שמרים יבשים
חצי כפית מלח
2 כוסות חלב  / מים
מלית לקינמון:-
כמות ל-3 רולדות
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 סוכר וניל
4 כפות קינמון
100 גרם חמאה מומסת/מחמאה
אפשר גם  אגוזים קצוצים גס
לסירופ סוכר:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
1 סוכר וניל
אופן ההכנה –
מכינים הסירופ: מחממים בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומכבים.
הבצק-
 בקערת מיקסר  כל מרכיבי הבצק 10 דקות לישה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט.
עוטפים בשקית ניילון ומקררים לילה .
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
מקמחים מעט את משטח העבודה.
פותחים כל כדור בצק מלבן גדול לעובי דק.
מלית הקינמון מערבבים את כל חומרי המלית פרט לחמאה המומסת.
מורחים על הבצק הפתוח חמאה מומסת באופן אחיד. מפזרים 1/3 מהכמות באופן שווה על פני הבצק. מוסיפים אגוזים או כל תוספת שרוצים (לא חובה).
לחתוך לצורת שושנים ולהניח אחת ליד השניה.
ניתן לעשות שושנים אישיות ואז יש להניח בתבנית של תנור עם נייר אפייה עם רווחים.
מורחים בביצה.
מתפיחים כחצי שעה-40 דקות.
אופים בחום 180* כ35-40 דקות.
מברישים בסירופ סוכר ואופים דקה נוספת.
מצננים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version