קטגוריות
חגים עוף ראש השנה

עוף חגיגי עם שזיפים ותפוחי אדמה

צילום – אילנית בניזרי

עוף עם שזיפים ותפו”א
**תבשיל חגיגי קל להכנה **

 

המתכון המושלם מאת האלופה – אילנית בניזרי 

המתכונים של אילנית בניזרי ופתרונות למטבח

המרכיבים-

6-8 פרגיות או חלקי עוף איזה שאוהבים  .
10 תפו”א קטנים קלופים וחצויים
6 שזיפים שחורים מיובשים ומגולענים
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושים
כוס וחצי מים רותחים
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
חצי כפית כמון
כף סילאן
שומשום לקישוט
כוסברה/פטרוזליה לעיטור

אופן ההכנה –

בסיר סואטג’ נטגן את הבצל ברבע כוס שמן עד להזהבה…נוסיף את השום והכורכום ונערבב לפתיחת טעמים..נטגן את העוף דקה מכל צד על התבלינים..נוסיף את חצאי התפוחי אדמה..שאר התבלינים…המים…והשזיפים.נבשל עד לריכוך העוף והתפוח אדמה כ 45 דקות להבה נמוכה .
נסיר מכסה נזגג כף סילאן..שומשום לקישוט ונכניס לתנור חום 200 מעלות ל 10 דקות לקבלת צבע ענברי .
נעטר בכוסברה קצוצה .

תבשיל חגיגי וטעים ברמות ..מינימום תבלינים מקסימום טעם…בהצלחה אילנית בניזרי 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version