מתכון לבייגלה מתוק
מאת – עופרה מרציאנו
המרכיבים-
חצי קילו קמח
חמש כפות סוכר
רבע כוס שמן
כפית מלח
כף ורבע שמרים – 10 גרם
ביצה
מים בערך כוס וחצי או עד שייספח הבצק
אופן ההכנה –
ללוש טוב את כל המרכיבים במיקסר לישה של 10 דקות.
לתת תפיחה ראשונה שעה.
להוריד את האויר מהבצק ולתת תפיחה שנייה עשרים דקות .
לחלק ל 10 כדורים לתת מנוחה עשר דקות .
כל כדור לרדד לגליל ארוך.
ליצור בייגלה
אפשר להסתכל בסירטון כאן.
לתת תפיחה חצי שעה.
למרוח ביצה שומשום .
לאפות 180 מעלות משהו כמו חצי שעה עד להשחמה.
להבריש עם סירופ מתוק –
לבשל כוס סוכר
כוס מים עד שמסמיך להוסיף קצת מיץ לימון .
להבריש את הבייגלה שיוצאים מהתנור לפזר סוכריות צבעוניות או שוקולד