מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס
מאת – חופית בן שושן
המרכיבים –
כוס ורבע קמח תופח
כוס סוכר
שוקולד מריר 200 גרם
גביע שמנת מתוקה
4 ביצים
1/2 כוס שמן
3 כוסות קוקוס
50 גרם חמאה
4 כפות קקאו איכותי
אופן ההכנה –
ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל.
מערבבים בקערה את הקמח, קקאו , סוכר ושמנת מתוקה, שמן וביצים שלמות.
מערבבים למרקם חלק ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.
אופים על 170 מעלות כחצי שעה.
בסיר מרתיחים כוס וחצי חלב + 50 גרם חמאה, מוסיפים 3 כוסות קוקוס ומערבבים.
כשהעוגה אפויה מוציאים מהתנור ושופכים את הקוקוס על העוגה כשהיא חמה , ומניחים לצינון .
בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על 250 גרם שוקולד. מערבבים את הקרם ושופכים על העוגה כשהיא כבר קרה.