מתכון ללחם פרנה מרוקאי
פיתות אסליות שמנמנות וטעימות
מאת – עופרה מרציאנו
המרכיבים-
קילו קמח
כף וחצי שמרים
שתי כפות סוכר
שליש כוס שמן
שלוש עד שלוש וחצי כוסות מים פושרים
כף מלח.
אופן ההכנה –
ללוש טוב את מרכיבי הבצק כ- 10 דקות במיקסר .
תפיחה ראשונה שעה או יותר עד שמכפיל את הנפח.
להוריד נפח ושוב
תפיחה שנייה עשרים דקות.
לחלק לכדורים .
לשים על סדין לקמח ולתת מנוחה עשרים דקות .
לפתוח עם הידיים לעובי בינוני בערך 2 ס”מ.
לכסות עם הסדין לתת מנוחה עשרים דקות לאפות בסיר גריל .
לקרר ולשים בשקית סגורה.