פתאום בא לי משהו מתוק ליד קפה של אחה”צ .
אז הכנתי עוגת תפוזים מהירה, קלה להכנה, בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפה, הכל בקערה אחת ולתנור, רכה, מתוקה וטעימה 😍 !!!
עוגה תפוזים בחושה – מאת – Linda Amgar
המרכיבים –
2 ביצים לא קרות
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
* כוס של 240 מ”ל
אופן ההכנה –
לחמם תנור ל-170 מעלות ולשמן תבנית אינגלישקייק.
לטרוף ביצים, סוכר, תמצית וניל, שמן ומיץ תפוזים לבלילה אחידה, להוסיף קמח ואבקת אפייה, לערבב במטרפה ידנית או לקקן לבלילה אחידה (להמנע מעירבוב יתר) לשפוך לתבנית, להניח על תבנית התנור (יותר נוח) ולאפות בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות כ 40-45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
* אם רוצים אפשר לדקור את פני העוגה עם קיסם ולהרטיב עם מעט מיץ תפוזים בעזרת כף כשהעוגה עדיין חמה ולצנן, ואפשר גם סתם לפדר באבקת סוכר.