קטגוריות
Uncategorized צמחוני

מרק עשיר ומנחם עם ירקות עדשים ואטריות לערב קריר

 

Keren Sasonian
בערב קריר שכזה – מרק ירקות, עדשים ואטריות עשיר במיוחד
מאת – Keren Sasonian
המרכיבים לסיר בינוני:
בצל אחד גדול חתוך לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות
5 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
כוס עדשים ירוקות (אפשר להשרות במשך הלילה או לבשל כ5 דק במים במיקרוגל. אני לא השרתי ולא בישלתי – שמתי בסיר אך לוקח יותר זמן לבשל ככה)
3 גבעולי סלרי חתוכים דק + כל העלים שלהם חתוכים דק
שליש צרור כוסברה (כמה שרוצים בעיקרון)
תבלינים: 2 כפות מרק עוף
כף מרק בצל
מלח (לפי הטעם)
חצי כף פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
להסמכה כף מרק פטריות
אטריות דקות
אופן הכנה – 
לטגן את הבצל עם שמן, להוסיף את הגזר והקישוא החתוכים,
ולבשל עד שמתרככים (חשוב לערבב מדי פעם).
להוסיף את השום הכתוש, ורסק העגבניות ולערבב היטב.
להוסיף את העדשים, לטגן כחמש דק את כל הירקות על אש נמוכה/ בינונית, ולערבב מדי פעם.
להוסיף את הסלרי החתוך והכוסברה.
להוסיף את כל התבלינים מלבד המרק פטריות.
להוסיף מים שהורתחו בקומקום – לפי העין (בערך 8 כוסות גדולות).
כשהירקות והעדשים מבושלים – לתקן טעמים אם צריך.
להסמיך עם כף מרק פטריות (לא חובה אבל מוסיף)
לערבב אטריות במרק ולבשל לעוד כ5 דק בערך
בהצלחה ובתאבון
Keren Sasonian

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version