קטגוריות
Uncategorized

עוגת טרס לצ’ס העוגה הכי טעימה שהכנתי

ירדנה ג’נאח

 

מלכת השבת ❤️

עוגת הטרס לצ’ס ❤️

הכינה – ירדנה ג’נאח

עפ”י מתכון של – סילביה פינוקים מהמטבח שלי‏ 

אחת העוגות הטעימות שתכינו ,

היא תיכנס למחברת המתכונים שלכם בעמוד הראשון!!!

החיסרון היחידי שיש לה ,שהיא לעולם לא יכולה להפוך לעוגת פרווה ,מדובר על עוגת ספוג רכה ,

מרטיבים אותה עם 3 סוגי חלב :

חלב רגיל ,שמנת מתוקה וחלב מרוכז ,

מעל קרם וניל מפנק ולסיום קרמל ,

השילוב המנצח הזה ,יהפוך כל ביס ממנה ,

לרגע קסום.
ישנם 2 סוגים לעוגת הטרס לצ’ס
הגרסה הראשונה באה ממקסיקו – עוגת ספוג רטובה בשלושת החלבים וקרם וניל ,קינמון ותותים / אננס מעל.
הגרסה השנייה באה מתורכיה – תוספת של שכבת קרמל מפנקת ,שהופכת כל ביס ,לביס אלוהי.
חייבת להודות שזו העוגה שאני הכי אוהבת ,וגם אתם
מתכון – עוגת שלושת החלבים / טרס
לצ׳יס

שלב 1- עוגה
———————
לקערת מיקסר עם וו הקצפה
5 חלבונים בטמ׳ החדר
להתחיל להקציף עד להופעת בועות לבנות ולהוסיף בהדרגה
1 כוס סוכר
להקציף לקצף תפוח ויציב
ולהוסיף
חלמונים
1 כפית תמצית וניל
להקציף כמה שניות ולהוסיף
1 כוס קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
לעבד במהירות איטית עד לאיחוד
להעביר לתבנית 28 עגולה
לא מתפרקת!!!
( בגלל הסירופ שמרטיב אותה )
לאפות 170 מ׳ לא טורבו
30 – 40 ד׳
או עד שקיסם יוצא יבש
לצנן אותה כחצי שעה

שלב 2 – רוטב
———————
לקערה לערבב יחד
1כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
לערבב טוב טוב  ולהוסיף
1 פחית חלב מרוכז
לערבב יחד
לחמם כחצי דקה במיקרוגל
ולהרטיב את העוגה
לצקת מעל את קרם הוניל

שלב 3 – קרם וניל
————————-
לקערת מיקסר עם וו הקצפה

שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
להקציף לקרם יציב
להעביר לשקית זילוף 2 כפות לקישוט
( לא חייב אפשר לוותר )
את הקרם לצקת על עוגה
וליישר , לקרר 10 ד׳
לצקת מעל את הקרמל
לקרר כחצי שעה
לקשט מעל עם הקרם
ששמרנו בשקית הזילוף
ולקרר למשל הלילה

שלב 4 – קרמל
———————-
25 ג׳ חמאה
נחתוך ל 2
1/2 נעביר למחבת
את המחבת נניח מעל אש גלוייה בינונית
לחמם עד להמסה
( כדי למנוע הידבקות של הקרמל )
להוסיף
1/2 כוס סוכר
ולהמתין עד שהופך לצבע עינברי
לערבב מידי פעם
עם כף עץ כדי שלא יישרף
להוריד לחום מינימום על אש קטנה
להוסיף לאט לאט
את שאר החמאה ולערבב עד שנמסה
להוסיף לאט לאט!!!
3/4 כוס שמנת מתוקה
תיזהרו !! זה מבעבע
לערבב טוב טוב
להוריד מהאש ולערבב בעדינות ובאיטיות
עד שהתערובת הופכת לרוטב חלק
לסנן את הקרמל
להניח בצד
לתת לו להתקרר מעט
עדי שיסמיך
ולצקת מעל הקרם
תודה רבה למתכון של מהמטבח של סילביה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version