עוגת גבינה עננים
ממש של קונדיטוריה
עוגת גבינה שאף פעם לא מאכזבת
ללא גלוטן
כשרה גם לפסח
מתאים ל-2 תבניות טפלון מיועדות לעוגת פס
או תבנית מלבנית ולחתוך לחצי ל- 2 פסים
גובה שוליים גבוהה חייבים !!!
מאת מאיה בוטראשוילי
המרכיבים-
8 ביצים XL או 9 לארג’
2 סוכר וניל
750 גר’ גבינה לבנה
שמנת חמוצה גביע
רבע כוס חלב
5 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט וניל
קורט מלח
אופן ההכנה –
מוציאים את המצרכים מהמקרר כשעתיים לפני.
מפרידים ביצים
מחממים תנור 180 מעלות ושמים תבנית עם מים בתחתית.
מקציפים חלבונים עם קורט מלח וסוכר.
מערבבים בקערה שניה את כל המרכיבים האחרים.
מוסיפים חלבונים מוקצפים בתנועות קיפול לתערובת הגבינות.
מרפדים תחתית של התבנית בנייר אפיה ואת הדפנות משמנים בחמאה.
אם רוצים תחתית מורחים חמאה על הקרקעית ומרפדים בפתי בר.
מעבירים בלילה לתבנית.
מניחים את התבנית ברשת האמצעים מעל התבנית עם המים או בתוך התבנית אם יש לכם תבנית סגורה.
אופים במשך רבע שעה על 180.
אחר כך מנמיכים ל- 150 לעוד שעה.
חשוב! לא לפתוח תנור בזמן האפייה.
משאירים בתנור לקירור.
ואחר קירור מחלצים את העוגה.