מתכון לבגטים מעולים
של מאפיות
הכינה יפה תמר
המתכון של ירנה ג’נאח
המרכיבים –
3 וחצי כוסות קמח- חצי קילו
כף שמרים יבשים
כף דבש
כפית מלח
כוס וחצי מים חמימים .(חצי חם חצי קר)
אופן ההכנה –
ללוש כל המרכיבים לבצק במיקסר וו גיטרה ל5 דקות .להוריד בצק על השייש עם מעט קמח ולהתחיל לעבד אותו עוד כ 5 דקות נוספות .
שימו ❤ להכניס את הבצק לתוך קערה מכוסה בנילון נצמד ל 4-5 שעות ואפילו לילה במקרר.
לאחר קירור והתפחת הבצק להוריד לשיש ולעבד .לחלק ל 4 כדורים לפתוח כל כדור ולגלגל לרולדה כמו גליל לצבוט בקצוות ולהניח על מגשי הבגט- יש לקנות בחנות כלי בית.
או להניח בתבנית על ניר אפיה .
התפחה 30 דקות .
לחרוץ עם סכין חד
להפעיל תנור 200 מעלות
עם קערת מים רותחים להבריש את הבגטים במי קרח ולהכניס שהתנור עם אדים
15-20 דקות יש לכם בגטים סוףף
בהצלחה