המתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח ומוצלחת מאוד:
העוגה מתאימה ל- 2 אינגלישקייק.
או 26 עגולה.
עוגת שוקולד נס קפה ואגוזים מהחלומות כשרה לפסח
מאת – חגית אלקבץ
העוגה מכילה ביצים לא מבושלות אז למי שלא מתאים לעבור למתכון אחר
זה מתכון ישן עפ”י מתכון של נירה שוויאר מהספר החום.לפני 40 שנה.
המרכיבים-
6 ביצים
כוס וחצי כוסות סוכר
200 גר’ חמאה/מחמאה
200 גר’ שוקולד מריר
3 כפות נס קפה
כוס וחצי קמח מצה (אחרי פסח להחליף לקמח רגיל )
שקית אבקת אפייה כשרה לפסח
100 גר’ אגוזים קצוצים -כוס
אופן ההכנה –
להקציף חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב .
בסיר על הגז לחמם חמאה/מחמאה, 2 שוקולד מריר (200 גרם ביחד), 3 כפות נס קפה.
להמיס את הכל על להבה נמוכה. ולתת לזה להתקרר.
בקערה נוספת נשים קמח מצה, אבקת אפיה (כשר לפסח), וכ-100 גרם אגוזים קצוצים.
את החלמונים אנחנו מוסיפים לתערובת השוקולד שהמסנו וקיררנו.
מוסיפים את תערובת השוקולד לחלבונים שהקצפנו , נוריד מעט את מהירות המיקסר….בשלב הזה אחרי שהשוקולד התערבב עם החלבונים, אני לוקחת ממנו ספל מלא בקרם ושומרת במקרר.
זה הקרם שהולך לצפות את העוגה.
(בשלב הזה מי שלא מעוניין בקרם עם ביצים חיות- לאפות את כל המסה בלי להפריש לקרם. ולהכין קרם גנאש עם שוקולד מריר וחצי כוס שמנת מתוקה )
נוסיף בהדרגה את תערובת היבשים ונערבב בכף לאט לאט.
לשמן תבנית ולהכניס לתנור ל160 מעלות כ40 דקות.
איך שהעוגה יוצאת מהתנור אני נוהגת להרטיב אותה עם כוס נס קפה (מים נס וכפית סוכר), לתת לזה להיספג ואז למרוח את הקרם ששמרנו במקרר.
העוגה טעימה מאוד ונחטפת.
ממליצה לנסות.
בהצלחה חגית.
19 תגובות על “עוגת שוקולד נס קפה ואגוזים מהחלומות כשרה לפסח”
אפשר להחליף לשמן במקום מרגרינה/חמאה?
כן
כמה שמן במקום חב מרגרינה?
אפשר קמח תפ’א במקום קמח מצה?
כן אפשר
שמן תמדדי באותה כמות בגרם
הקרם בעצם עם ביצים חיות?
כן ככה רשום זה מתכון מפעם ככה היו מכינים אפשר לשנות או פשוט להכין מתכון אחר
היי…
האם צריך לשמור את העוגה המוכנה במקרר ?
שבת שלום
כן
חייבת להכין נראית מעולה.
תודה על המתכון
הקרם מכיל ביצים טריות ( חלמונים וחלבונים)!!!
המתכון תוקן
שלום, נראה מהמם וטעים !!!
תודה!
יודעת אם אפשר להמיר את הקמח מצה, לקמח ללא גלוטן?
ואם כן, יש לך המלצות לכמויות בו?
תודה רבה וחג כשר ושמח במיוחד!
אפשר באותה כמות
העוגה עם שוקולד ונס קפה פשוט מדהימה . תודה רבה על המרשם
מעולה
תודה רבה מתכון קל וזה ממש מתאים לי.
חג פסח כשר ושמח.
יצאו לי 2 פסי אינגליש קייק וקישטתי עם אגוזי מלך קצוצים. ממש טעים
הכנתי את העוגה ואז שאלתי את עצמי איך את שומרת קרם אם הוא עשוי מחלבונים וחלמונים שלא עברו אפייה / טיגון וכו.. לא הגיוני ולכן לא שמרתי . זה לא קרם משמנת ושוקולד זה קרם מביצים חיות !
זה המתכון המקורי – אפשר לשנות לפי איך שאת אוכלת, תשימי כל הקרם בעוגה ולמעלה שימי גנאש שוקולד