קטגוריות
חגים ראש השנה

מתכון לחלת דבש לראש השנה – מתכון שאין שני לו

ענת בן ארי
לכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה ולברכה,
מתכון לחלת דבש עגולה לראש השנה –
מתכון שאין שני לו (….בדוק!)
מאת – ענת בן ארי
עבור 2 חלות בקוטר 28 ס”מ –
המרכיבים-
 ק”ג קמח לבן
 כף מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1.5 (360 מ”ל) כוסות מים פושרים
לזיגוג
4 כפות דבש מהולות ב – 2 כפות מים רותחים.
אופן ההכנה-
לקערת המיקסר מנפים את הקמח,
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה.
מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק.
(אם כבר נוצר בצק לא ממשיכים להוסיף את יתרת המים או לחילופין – אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה).
לשים במשך כ – 10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
משמנים את הקערה במעט שמן, מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן.
מכסים את הקערה או במכסה או במגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
משמנים תבנית קפיץ בקוטר 28 ס”מ ומניחים במרכזה קערית זכוכית קטנה. משמנים גם את חלקה החיצוני של הקערית.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים בקוטר של כ – 5 ס”מ כל כדור. מחליקים את פני הכדורים ע”י מתיחה של הבצק בעזרת שתי הידיים ודחיפה של הקצוות כלפי פנים.
מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ – 2 ס”מ זה מזה כשצידם החלק כלפי מעלה.
טיפ – למראה אחיד וסימטרי:
עבור תבנית בקוטר 28 ס”מ ידרשו 9 כדורי בצק במשקל של 100 גר’ כל כדור.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים שוב להתפחה למשך כ – 40 דקות. מחממים את התנור ל – 180 מעלות.
אופים את החלה למשך כ – 20-25 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
בינתיים מכינים את הזיגוג – מערבבים את הדבש במים הרותחים.
בצאת החלה מהתנור ובעודה חמה ,מברישים אותה בזיגוג הדבש (כמחצית מכמות הזיגוג עבור כל חלה).
מפזרים מעל שקדים פרוסים או סוכר גבישי.
שנה טובה ומבורכת וחג שמח.

תגובה אחת על “מתכון לחלת דבש לראש השנה – מתכון שאין שני לו”

שלום
אומרים שאת המלח להוסיף בסוף אחרי לישה.
למכון את מסבירה לערבב הקמח עם המלח ואז להוסיף את שאר החומרים.
מבקשת את הסבר התכנון.
תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version