קינוח פרווה בריא וטעים – רולדת תמרים ופיצוחים
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים-
חבילת תמרים בוואקום מגולענים (500 גרם)
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
חופן אגוזי לוז קלויים או שקדים /פיסטוק
150 גרם גרעיני חמנייה ,לא קלויים
מעט קינמון
קוקוס לקישוט
אופן ההכנה-
להוציא את התמרים מהאריזה ולשים בקערת זכוכית.
לחמם 20 שניות במיקרו . לריכוך קל.
להוסיף את הפיצוחים והקינמון.
להרטיב ידיים לערבב הכל יחד.
ליצור גלילה תמרים גדולה.
להכין נייר כסף או ניילון נצמד
לפזר קוקוס על הנייר .
להניח את גלילת התמרים.
לגלגל ולסגור את הצדדים כמו סוכריה ולהקפיא למספר שעות.
לפרוס לעיגולים להעביר לקופסא אטומה ושוב להקפיא .
זה אכיל בכל מצב ויכול להישמר בפריזר.
לנוחיותכם , אפשר גם לשים בתבנית אינגליש במקום לסדר בגליל.