כעכעת מהמטבח העיראקי
כעך טעים ומיוחד
מאת – ריקי לוי
המרכיבים-
ק”ג קמח מנופה.
4 כפות סוכר
כף מלח
200 מרגרינה /חמאה
2 כפות שמרים יבשים.
כף חוואיג’ – תבלין לאפיה! -לא חוויאג’ תימני !
1/2 כוס שמן
3 עד 4 כוסות מים פושרים.
(יש מוסיפים – זרעי שומר או ינסון ,קצח)
אופן ההכנה –
ללוש הכל יחד במיקסר עד שמתקבל בצק חלק ורך.
לתת תפיחה שעה.
ליצור נחשים ולסגור לצורת כעך.
לתת תפיחה של חצי שעה ולאפות 180 מעלות עד שזהוב
ושחום טוב.